Aanleunkamer Duo-Wonen duurzaam en eenvoudig verplaatsbaar

In de toekomst kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, met behulp van woonconcepten van Duo-Wonen.

Aanleunkamers worden gebouwd volgens Woning Bouwbesluit, zijn waardevast, energie-neutraal met infrarood panelen voor de binnen verwarming en zonnepanelen op het dak, eenvoudig aan te passen en te herplaatsen.

Een aanleunkamer is een 1- of 2- persoonsslaapkamer met badkamer en inloopdouche die in 1 dag geplaatst wordt aan een huis, zodat de woning gelijkvloers wordt.

Circulaire woningbouw heeft de toekomst, met woonconcepten die demontabel, herbruikbaar en aanpasbaar zijn.

Een Duo-aanleunkamer kan eenvoudig minstens 30 tot 40 x verplaatst worden en gaat net zolang mee als een traditioneel huis. Na elke bewoning volgt een opfrisronde, het aantal keer dat deze verplaatst kan worden heeft te maken met het onderhoud van de gebruikers.

Als een aanleunkamer terug in omloop komt, kan er een woongedeelte (keuken en woonkamer) aan gekoppeld worden, zodat deze aanleunkamer ook als mantelzorgwoning in de markt gezet kan worden.
Maar de aanleunkamer kan na bewoning ook herplaatst worden als aanbouw aan een andere woning bij een volgende gebruiker.

Een volgende stap in ontwikkeling is om de aanleunkamer geheel ‘zelfvoorzienend’ aan te bieden, er is geen infrastructuur nodig op het gebied van water, electra en riolering.

Kijk voor meer informatie op onze website www.duo-wonen.nl

Terug naar overzicht